NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Flere alvorlige psykiske lidelser

Denne debattartikkelen stod i Asker og Bærums Budstikke i 2005.

Viser til artikkel i Budstikka lørdag 19.februar 2005. Der  forklarer Jon Johnsen, overlege for forskning og fagutvikling i psykiatrien ved Blakstad Sykehus, psykiske problemer med stress. Videre står det ” Fortsatt er schizofreni et biologisk mysterium  for forskere, men nye behandlingsmåter kan hjelpe de som rammes”. Det fortelles om et nytt kjemisk  preparat (såkalt medisin) Abilify, som nylig er blitt tilgjengelig for pasienter.

Schizofreni er ikke et mysterium for alle forskere. Dr.Karl Ludvig Reichelt på Rikshospitalet i Oslo har forsket på matintoleranse og psykiske lidelser. Han er kommet til at manglende enzymer i tarmen gir psykiske lidelser. Dersom en mangler enzymer som spalter proteiner fra gluten ( i korn ) og eller kasein ( i melk) oppstår problemer. Han mener at slik enzymmangel kan forårsake lidelser som: depresjoner, psykoser, schizofreni, ADHD, autisme og asberger’s syndrom.

Det er  skremmende hvordan psykiatrien overser  nyere forskning, og stort sett baserer behandlingen på kjemiske preparater. Sammenhengen mellom hva man  har i seg eller ikke har i seg er meget viktig. Det snakkes om rusrelaterte psykiske problemer. Spørsmålet er hvorfor noen mennesker ruser seg. Det er ofte en form for ”selvmedidisinering” fordi det i utgangs- punktet er en form for kjemisk ubalanse i kroppen. Dersom en finner ut av  for eksempel en matintoleranse, kan suget etter rusmiddel forsvinne. Det er gjort forsøk med alkoholikere som har ruset seg på hovedsakelig øl og whisky og som er tørrlagt. Suget etter alkoholen har gitt seg  når kornprodukter er fjernet fra dietten.

Jeg har slitt med depresjoner  siden  barndommen, noe jeg trodde bare var årsaket av en meget vanskelig barndom. Brukte snus i over 30 år, sluttet med snus sommeren 2001. Depresjonene  ble da mye verre. Etter et tips forsøkte jeg  steinalderdietten, der korn og melkeprodukter fjernes fra menyen (september 2003). Etter tre dager forsvant depresjonen. Da jeg sluttet med melke- og  kornprodukter, forsvant suget etter snusen. Har spist meg syk tre ganger siden. Første gang spiste jeg ost, og femte dagen med ost på menyen våknet jeg med en dyp depresjon. Kuttet ut osten, og to dager senere var depresjonen borte.

I januar 2004 skulle jeg spise meg syk for testing (peptidanalyse) ved Rikshospitalet. Depresjon etter tre dager, avbrøt forsøket. Nytt forsøk i februar, ble testet etter tolv dager.Dr.Reichelt kunne påvise problemer med både gluten og kasein. Har siden gått på diett. I tillegg til depresjonene ble jeg også kvitt mangeårige fysiske smerter og betennelser. På Sanderud sykehus fant de for få år siden ut at mange deprimerte mennesker er plaget av betennelser. De tror der at betennelser er årsaken til depresjoner. Begge deler er forårsaket av matintoleranse.

I dag er jeg tilbake i arbeid etter 20 år som uføretrygdet.

Litteratur: Matallergi og matintoleranse av J.Brostoff og L.Gamlin.
Litteratur: Dødelig terapi av psykolog Ellen Kolsrud Finnøy  
Norsk Proteinintoleranse Forening: www.npif.no

"Steinar"

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

PIF-nytt-nr-2-2017-Forside-web-lite 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.