NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Desserter

Crémé brûlé

Av Mari Dahle
4 porsjoner

2 dl kokosmelk
2ss sukker
2 egg
1 vaniljestang (evt 1ts vaniljesukker)
4 ss brunt sukker

Kok opp kokosmelk, sukker og vaniljefrø/stang. La det tekke på svak varme en stund. La blandingen så avkjøle noe. Vaniljestangen deles på langs slik at frøene kan skapes ut med baksiden av en kniv. Pisk eggene og rør dem inn. Sil blandingen og hell den over i små former. Sett i vannbad på 150º C i 40-45 minutter. Om den er ferdig eller ikke kan testes ved å legge baksiden av en teskjed oppe på cremen. Hvis ingenting fester seg til skjeen, er den ferdig. Avkjøl og lagre kaldt.

Før servering drysses et lag med brunt sukker over cremen. De små formene settes så i en godt forvarmet stekeovn, med sterk overvarme, på øverste rille ca 250ºC. Cremen er ferdig når sukkeret hat karamellisert seg. Nb. Det går fort. Man kan også bruke skibrenner.

Ha gjerne frisk frukt ved siden av.

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

Forside-PIF-nytt-nr-1-2017 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.