NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Kaker - sjokolade

Sjokoladekake

8 dl toro
2 dl gram
4 dl sukker
½ dl kakao pulver
2 ss bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel
½ ts kardemomme
200 g melkefri smør
6 dl vann (eller juice)
Glasur

125g melkefritt smør eller margarin
3 ss vann
2 ts vaniljesukker
1 ½ ss kakao
300 g melis

Bland de tørre ingrediensene og smuldre inn margarin.
Rør i væsken og fordel røren i en rund kakeform (26cm) eller langpanne.

Stekes på 180° i 30-40minutter

Glasur:
Smelt smør i en gryte, bland resten oppi.
Glasuren smøres utover kaken med en gang da den stivner fort.

Husk at enkelte blir hyperaktive  av kunstig vanlijesukker. Det selges også vaniljesukker som tåles av disse.

Mokkaruter

75g melange uten melk
1dl vann
3 eggeplommer
2 ½ dl sukker
ca. 2 dl fin glutenfri melblanding
1dl potetmel
1ss kakao
2ts bakepulver
1ts vaniljesukker
½ -1 ts fiberhusk
3 eggehviter

Til formen: melange eller olje
Glutenfritt mel eller revet kokos.

Mokkaglasur:
50g melange uten melk
1ss kakao
2ts pulverkaffe
2ss vann
1ts vaniljesukker
3 ½ dl melis.

Smelt melange og tilsett vann.
Rør sammen eggeplommer og sukker. Tilsett blandingen av melange og vann og fortsett å røre en stund.
Tilsett melblandingen, potetmel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og fiberhusk i røren.
Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig i røren.

Formen : smør en liten langpanne på 20x30 cm med matfett. Strø med revet kokos eller glutenfritt mel.
Steking: I nedre del av ovnen, 175grader, 35-40 minutter
 
Glasur - 2 metoder

Glasur1: Smelt melange. Tilsett kakao, pulverkaffe utrørt i vannet eller appelsinjuice, vaniljesukker og melis under omrøring. Rør til glasuren er jevn. Bre den utover den kalde kaken. Strø hakkede pistasienøtter eller mandler over.

Glasur2: Rør margarinen myk og rør inn det tørre + kaffen ( ikke smelt margarinen). Da får man en kremaktig glasur som kan fylles både inni og utenpå kaken.

Enkle og kjempegode brownies

100 g Kokesjokolade uten melk
200 g  Soft margarin uten mel og soya (blå pakke)
250 g  sukker
2 ts vaniljesukker
2 egg
100 g Toro glutenfri melblanding uten hvetestivelse
150 g nøtte og rosinblanding (her kan man velge selv hva man liker: f.eks pecan-nøtter, cashewnøtter osv)
Nøttolf sin ferdige ”nøttifrutti-energiblanding” med tørkede frukter, cashewnøtter og rosiner er veldig god til denne kaken.

Sett ovnen på 160°C.Smelt sjokoaden forsiktig i en kjele. Rør margarin og sukker hvitt, tilsett deretter eggene. Rør inn mel, vaniljesukker, smeltet sjokoalde og rosin/nøtteblanding. Hell blandingen i en veldig godt smurt liten langpanne ( 20x30 cm).  Stek kaken midt i ovnen i ca.30 minutter.  Avkjøl kaken og skjær den i firkanter.  Kaken er aller best dagen etter.

Sjokoladekake

150 g margarin
180 g sukker
2 egg
80 g Toro Lys melblanding
80 g hvitt rismel
30 g jyttemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kalsiumpulver. = 1000 mg kalsium
2 ss kakaopulver
1 dl vann

Bruk litt mer vann om deigen er for fast.

Rør margarin og sukker hvitt. Tilsett et egg om gangen. Ha i det tørre + vann.
Stekes på 180 grader i 40 minutter +

Kaken kan spises som den er eller med glasur.

 

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

Forside-PIF-nytt-nr-1-2017 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.