NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Matpakka

er alltid en hodepine. Her er noen forslag til matpakke og medbrakt snacks for litt ulike dietter (har vi glemt noe lurt? Skriv og fortell!):

  • Surgjæra grønnsaker i et norgesglass. Oppi has noen spiseskjeer av en god olje, f eks valnøttolje eller olivenolje, og noen stekte kjøttbiter, helst kylling eller biff.
Glasset bør være med strikk som pakning, og du kan ha med en bolle til å spise av eller spise rett fra glasset. Du kan også ta litt glutenfri soyasaus oppi.
  • Epler eller pærer, skrelt og blanda med litt limejuice og kokt hirse, samt en god olje som f eks peanøttolje eller valnøttolje.
  • En liten boks med solsikke frø ristet med litt salt, ristede pinjenøtter eller andre nøtter. Passer bra til salat.
  • Et glass med kokte, skylte kikerter eller bønner og dressing, og en boks med fint oppkuttet salat og noen grønnsaker som passer. En bolle til å spise de to delene
sammen.
  • En moden avocado, en kniv, en skål, en skje og en boks med litt hakket løk, litt sitron eller en dressing.
  • Gazpacho (kald agurksuppe) på termos, og krus til å drikke det av. Best å ha med kjøtt, brød eller nøtter i tillegg.
  • Glutenfritt brød og en liten boks med hjemmelaget chutney til å dyppe, eller Middelshavsvarianten: balsamicoeddik, olivenolje og ferskpresset hvitløk.
  • I en iskremsboks (fra dengang jeg spiste is) fyller jeg oppkuttede grønnsaker, middagsrester av fisk, kjøtt, kylling, eller litt kokt skinke. Heller på dressing av balsamicoeddik
og olivenolje. Opprevet bladsalat tar jeg på toppen. Ellers blir den myk før jeg spiser. Dekker med tynnplast og legger på lokket. Før jeg spiser, rister jeg på boksen
 så alt blir blandet. I sommer baserer jeg meg på oppkuttet sommerkål, spisskål. Men om vinteren bruker jeg Crisp-salat.
  • Middagsrester: f.eks steker fisk med (friske) urter og evnt. grønnsaker, pluss olje i folie i stekeovnen. Husk salt så det smaker noe av fisken. Restene blir matpakke
dagen etter.
  • Glutenfritt flatbrød fra Biri Flatbrødfabrikk og pålegg vd siden av, f.eks. makrell i tomat i porsjonspakker (inneholder sukker mm.)
  • Kokt ris med hampeolje + tunfisk eller skinkebiter + ananasbiter (helst rå) + gaffel eller teskjei
  • Kokt bokhvete + rapsolje + reker + pærebiter og salat (+ gaffel eller teskjei)
  • Ris / bokvete kokes ferdig kvelden før og oppbevares i kjøleskap.
  • Kjøttkaker av elgkjøtt. Lages med løk, hvitløk, ekstremt finkuttet grønnsaker (gulerøtter, brokkoli, persille) 3 kg elgkjøttdeig gir 70 kjøttkaker. Ferske mynteblader i er 
godt!
  • Kokte risnudler + kokte grønnsaker som gulrøtter, paprika, blader på purre + solsikkeolje + pepper. Kok ris nudler for seg. Kok grønnsaker for seg. Bland og tilsett
olje og pepper. Kan lages kvelden før.
  • Potetsalat: Nypoteter, kokte og kalde med olivenolje, sitron, salt og pepper, rødløk og agurk. ...mmmmmm!
  • Pastasalat: Glutenfri kokt kald pasta med utvalgte råkost grønnsaker, og en dressing av solsikkeolje, sennepspulver, honning, salt og pepper
  • Foruten olje og sitron som klassisk dressing med salt og pepper, eventuelt hvitløk og honning, kan man f eks grille paprika og tomat og deretter kjøre dette i foodprosessor
til en deilig dressing/saus til pasta eller ris.
  • Kald peanøttsaus blandet med tamarind og soyasaus, samt rå, rød paprika i strimler og stekt biff. Eller andre grønnsaker.
  • Varm suppe på termos.

NB: På pakkene med hirse og bokhvete står det oppskrifter beregnet på grøt. Det betyr at hvis du vil ha ris-konsistens må du bruke mindre vann. Det er også godt å
 koke i kraft. Husk å skylle hirsen godt i både kaldt og varmt vann for å fjerne såpestoffene..

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

PIF-nytt-nr-2-2017-Forside-web-lite 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.