NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Middag - fisk

Laksewok med kokosmelk

300g laks i 3*3 cm terninger
½ dl maismel
2 ss olje
Litt salt/pepper
1 rødløk i tynne båter
½-1 squash i terninger
1-2 dl kokosmelk
½ fiske buljongterning
2 ss soya saus
¼ rød chilli finnhakket

Kutt opp grønnsakene
Vend fisken i maismel
Stek fisketerningene gylne
Stek løk, gulrot, purre i et par minutter
Bland inn kokosmelk, buljong, soyasaus og eventuelt chilli og kok opp.
Legg i fisketerningene og la dem bli gjennomvarme.

Ørretpanne

1 purre i tynne ringer
3 gulrot i staver
1 ss olje
300g ørret/laks i store terninger
½ ts salt
1 krm pepper
½ dl kokosmelk/krem (fet)

Kutt opp grønnsakene
Stek purren og gulroten i et par minutter uten å bli brune
Tilsett vann, fisk, salt og pepper. La det trekke under kokepunktet noen minutter til fisken er gjennomkokt.
Tilsett kokosmelk
Får du ikke tak i kokoskrem kan du la en boks kokosmelk som ikke er homogenisert stå en stund uten å riste den, og skumme av fettet som stiger til toppen.

Fiskekaker

1 porsjon fiskefarse
1-2ss god olivenolje

Form farsen til runde sprekkfrie boller med skje
Trykk dem litt flate
Stekes lett brune på begge sider på svak varme

Fiskepudding

1 porsjon fiske farse
Avlang form ca en liter

Smør formen og fyll med fiskefarse.
Stek puddingen til den er stiv helg gjennom
Ved 120 grader ca 45 minutt på nederste rille

Fiskefarse

2 porsjoner
250gram fiskefilet
½ ts salt
2 ts potet/rismel
½ krm muskat
½ krm pepper
Ca 1 dl kokosmelk eller rismelk

Del fisken i biter og legg den i matprosessor sammen med salt, mel og krydder.
Kjør den i et par sekunder
Spe med melk til farsen er finmalt og jevn (ca 30-40sek)

Fiskegrateng

400 g torsk
2 dl glutenfri makaroni (ukokt)
½ boks mais
1 liten løk
40 g purre

Hvit saus:
40 g margarin
40 g glutenfritt mel
4 dl rismelk
1 dl Odense Erlet/havrefløte

Trekk torsken i ca. 10 minutter i lettsaltet vann.
Kok makaronien etter anvisning på pakken.
Kutt opp torsk og grønnsaker.
Smelt smør og rør inn melet.
Tilsett melken og la det koke i ca 10 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Ha torsk og grønnsaker i kjelen og rør godt før alt helles i en godt smurt ildfast form.

Stekes på 180°C i ca 30-45 minutter

Fiskekarbonader

2 porsjoner

250gram fiskefilet
½ ts salt
½ krm pepper
2 ts potetmel
1ss løk finhakket
½ dl melk (kokos)
1 ss smør

skrap fiskekjøttet med en gaffel eller kjør det i matprosessoren.
Rør inn salt, pepper, potet mel og løk
Rør inn melka
Form farsen til 4 kaker med en skje
Stekes ved middels varme til de er gylne.

Fiskegryte

2 porsjoner

2 gulrøtter i tykke skiver
1 skive kålrot i terninger
3 dl vann
½ ts salt
Jevning av ½ dl vann og 1 ss rismel
300-400g fiskfilet
½ krm pepper

Kutt opp grønnsakene
Kok gulrot og kålroten i salt ca 10 minutt
Lag jevning av mel + vann i en glass med tett lokk
Rør det inn i gulrot/kålroten og la det koke opp
Skjær fisken i serverings stykker og legg over grønnsakene og la retten trekke under lokk i 10 minutter.

Fiskekaker enkle

1pk seifilet (625g)
potetstappe
1ts sjøsalt
½ kopp melkefri margarin eller olje.
Hvis ønskelig finhakkede urter etter smak.

Kok fisken i ca 15 minutter og sil fra vannet.
Lag potetstappe. (Kokte poteter, CF margarin og rismelk)
Bland fisk, potetstappe og resten i en bolle
Viktig å ha litt mer potetstappe enn fisk.

Ta med en skje ut passe mengde og form til kaker på melet bord. Flat kakene ut med en stekespade og stek de i panne. Eller; ta med en skje fra bollen og legg det rett i en muffinsform.
Stek dem i ovn på 180grader i 20 minutter.

Fiskegrateng

torskefilet, el. kolje (ta det du liker)
1 purre
1 blomkålhode
ca ¼ dl nøytral olje
4ss maisstivelse
2 egg
litt salt og pepper.

Kok blomkålhodet i 6 – 8 minutter. Varm opp olje i en kasserolle, skjær purren i ringer og varm purren til den blir blank og myk. Ta opp den kokte blomkålen og del i ”buketter”. Hell 5dl av blomkålvannet i en mugge. Dryss maisstivelsen over oljen og purren, rør rundt og spe med det varme blomkålvannet til en tykk ”hvit” saus.
Del eggene, rør eggeplommene inn i sausen, bland fisken i biter og blomkålen inn sausen. Pepre og salt forsiktig. Stivpisk egge-hvitene og bland forsiktig inn i den øvrige blandingen. Hell blandingen i en ildfast form og stek den på 200º C i 30-40 minutter til den får en gyllen overflate. Istedenfor fisk kan du bruke røkt skinke ( - skinkegrateng).

Fiskesuppe

100 g sellerirot i terninger
2 stk gulrot i terninger
ca ½ purre i strimler
1ss olje til steking
8dl grønnsaksbuljong (utblandet)
250g flyndrefilet i terninger (eller annen hvit fisk)
2 stk skinnfrie tomater i terninger
1ss hakket basilikum
1båt finhakket hvitløk

Flå tomatene ved å fjerne stilkene og hell kokende vann over tomatene. Etter ca 2 minutter er det lett å få av skinnet. Del tomatene og ta ut steinene. Fres grønnsakene i panne i ca. 5 minutter. Hell på grønnsaksbuljong, kok opp og tilsett fisken og tomatterningene. La suppen trekke videre i 2-3 minutter. Tilsett basilikumen helt til slutt og smak til med pepper og salt.

Fiskesuppe fra Chile

(3-4 personer)

1 løk
1 fedd hvitløk
1 ss olje
½ boks hermetiske tomater (eller 7-10 tomater)
1 knivsodd oregano
½ laurbærblad
salt
pepper
1 knivsodd koriander
2-3 poteter
ca ½ kg ørret eller annen fisk
6-7 dl vann
1-2 ss hakket persille

Finhakk løk og hvitløk og stek løken i olje uten å brune den. Tilsett tomater, vann og krydder og la suppen koke opp. Skrell og del potetene i fire og la de koke i suppen i ca 15 minutter.
Del fisken opp i 2-3 cm tykke skiver og ha de i gryta.
La suppen trekke i 10 minutter. Dryss persille over når suppen er klar å servere.

Fiskeboller

600g hysefilet
2dl kraft
1dl erlett
1ss glutenfritt mel
1ss potetmel
1egg 1ss salt
hvit pepper
1ts ingefær
1ts muskatnøtt

Skjær fisken i små biter og kjør den med de øvrige ingrediensene til en fin glatt masse i hurtighakkeren. Kok opp en god kraft og legg oppi spise-skje-store boller. La bollene trekke ca. 15 minutter.

 

Fiskepudding:

Fiskepudding kan lages etter samme oppskrift. Fiskefarsen has i form og stekes i vannbad i ovn på 160 º

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

Forside-PIF-nytt-nr-1-2017 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.