NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Middag - kylling

Kylling på potetseng

4-6 poteter i tynne skiver
2 dl melk (kokos light, rismelk)
½ dl tykk kokosmelk
½ ts salt
½ krm pepper
1 ts karri
1 ts chili pulver
2 kyllingfilet (deles i tre)
1 ts olje

Smør en form og legg alt oppi utenom kyllingen
Stekes ved 225°C i 30 minutter i midten av ovnen
Legg oppi kyllingen og stek videre i 25 minutter

Kald kylling- og nudelsalat

1 pk risnudler (vermicelli)
300 g biter fra kalkun eller kylling, gjerne rester
1 handfull akasjunøtter (cashew)
1 ts matolje
3 vårløk
1 granateple

Dressing:
3 ss glutenfri soyasaus (obs! inneholder soyaprotein!)
1 cm revet, frisk ingefær
Saften fra 1 lime
1 ss søt chilisaus
1 ts demerara sukker

Kok nudler etter anvisning på pakken. Del kyllingkjøttet i biter, og stek det dersom det er rått. Rist nøttene i ei panne sammen med 1 ts olje. Del vårløken i biter og ha det i bollen sammen med kylling/kalkun og nøttene. Del granateplet og bank ut bitene over bollen. (Tips: Bruk ei isskje til å dunke med på baksiden av granateplet, så faller frøene ut.) Bland alle ingrediensene til dressingen og hell den over salaten.

Server med nystekt brød eller pappadums (indisk risflatbrød).

Sitronkylling med kikerter

(2-4 personer)

1 ½ dl kikerter
½ kylling
ca 2dl vann
2 ss olje
1 liten løk
1 ts gurkemeie
saft av 1 sitron
1-2 fedd hvitløk
salt
pepper
1 knivspiss cayenne el. harissa (afrikansk pepper) – kan droppes.

Legg kikkertene i bløt natten over.
Finhakk løken og stek den gyllen i olje. Dryss over gurkemeie og rør godt. Del opp kyllingen i mindre biter, tørk av stykkene og brun de på begge sider. Ha i vann så det dekker kyllingen. Tilsett kikkerter, sitronsaft, presset hvitløk, salt og pepper. La det hele koke opp, og la det så småkoke under lokk i ca 1 time til kyllingen er ferdig og kikkertene er møre. ( Man kan også bruke bønner istedenfor kikkerter)

Kylling i karrisaus

Av Stein Julius Tørrkvist

1 høne kokes mør (1,5-2 timer)
plukk av kjøttet og del det i passe biter.

Saus:
Ha kokosmelkpulver, rosiner, annanas og kokos i kraften. Rør ut hvitt rismel i kaldt vann, og hell i den kokende kraften. Litt av gangen til du har en passende tykkelse på sausen. Smak til med salt, pepper og karri.

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

Forside-PIF-nytt-nr-1-2017 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.