NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Pizza

Pizza 1

100g gram (besan, kikertmel)
100g jytte
100g teff
3 ts bakepulver
1 ss fiberhusk + ½ ts bakepulver i 2 dl lunket vann
½ dl olje
1 ss sukker
2-5 dl vann

Bland fiberhusk og bakepulver i lunket vann, la det stå i 5 minutt.
Bland alt sammen og tilsett vann til deigen ikke blir for tørr og ikke for bløt. Den skal være litt klissete.
Bruk jyttemel til å elte ut deigen og lag pizazbunnen
Stekes på 225 grader i ca 30 minutt (hvis det er fyll oppå)

Grønnsaksfyll til pizza

1 stor løk, finhakket
2 ss olje
1 gulrot, grovt revet
2 poteter, grovt revet
½ paprika, grovhakket
1 dl grønnkål, grovhakket
½ pære, grovt revet
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 krm pepper
Egg

Surr løken i olje til den er blank
Tilsett gulrot, poteter, pære, hermetiske tomater og tomatpuré. La sausen koke noen minutter.
Fordel sausen over pizzaen og hel over vispet egg.
Stek pizzaen til egget har stivnet

Pizzabunn med Jyttemel 2

Brukes til grunnoppskrift til rundstykker, horn og annen lys gjærbakst.

5dl vann 37ºC
2ss fiberhusk
6ts olje
ca 6dl glutenfritt mel (eks lys semper)
2dl Jyttemel
1ts salt
50g tørrgjær (1pk)

Bland fiberhusk og gjær i vannet og la det stå i minst 10 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene og elt godt. Dekk til bollen. Heves til dobbel størrelse. Kjevles ut dersom deigen brukes til pizzabunn. Når man ikke kan spise ost er det lurt å lage pizzahorn med div. typer fyll. Pensles med matolje. Dryss på f. eks salt og oregano el. lign.
Alternativ: Formes som rundstykker eller horn osv. Pensles med olje eller egg. Dryss på f. eks sesamfrø, solsikkefrø eller valmuefrø.

God glutenfri pizzabunn 3

3dl vann
1ss fiberhusk
1/3 pk gjær
1dl olivenolje
1ts salt
450g glutenfri melblanding

La fiberhusk svelle i 1 dl vann i 10 minutter. Løs gjæren i resten av vannet (37º), tilsett alle de andre ingrediensene og arbeid deigen godt sammen. La den hvile 1 time.
Bak ut fire bunner på ca 2 mm tykkelse, prikk dem med en gaffel og stek de i ovn på 250 grader i 3 minutter.
Legg på saus og fyll og stek pizzaene til de er svakt gylne på kantene.

Ingredienser i tomatsaus:

3 hakkede sjalottløk
3 hakkede hvitløkfedd
2 ss olivenolje
2 bokser grovhakkede tomater
2 ss hakket frisk oregano
salt og pepper

Fres løk og hvitløk i olivenolje til den er blank. Tilsett tomat og oregano, og kok til halvparten gjenstår og den har fått en kremet konsistens. Smak til med salt og pepper.

Hannes Pizzaboller

Av Hanne Bjørg Walker

½ ss fiberhusk
1pk gjær
4,5dl lunkent vann

Svelles i vann i 10 min

500g naturlig fritt for gluten mel
( 200g grønn semper, 100g quinoamel, 100g rismel, 100g jyttemel)
2ss Olje
1ts salt

Bland i halvparten av melet, olje og salt
Hev til dobbel størrelse
Bland i resten av melet.
Ta i pose og sprut boller ut på bakeplate ( med bakepapir)
Ha på pizzafyll eller annet som tåles f.eks stekt kjøttdeig

Stekes på 225°c i 15 min

For mer næring og smak byttes vannet med grønnsakskraft, kokosmelk eller rismelk.

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

PIF-nytt-nr-2-2017-Forside-web-lite 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.