NPIF

Spis deg frisk!

 Forum 

Pølsebrød, pitabrød, hamburgerbrød etc.

Pølsebrød

(10-12 stk)
5dl Toro fin glutenfri brød og kakemiks
1pk gjær (50g)
5dl vann
4 ss olje
½ ts salt
1 ss fiberhusk
2 ss rismel
1 ts bakepulver
egg eller vann til pensling

Løs opp gjæren og fiberhusken i væsken (37ºC) og tilsett de andre ingrediensene og bland godt i en kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plast og la den heve på et lunt sted i ca 30 min. Rør om og form avlange pølsebrød som settes på en stekeplate med bakepapir. Etterhev i 20 min. Pensle med egg eller vann og strø med sesam frø og stek til brødene er lys gyllne.

Steketid 10-15 minutter ved 225 ºC

Pitabrød

4 dl vann
2 pk gjær
1/4 ts salt
1 ss olje
500 g glutenfritt mel

Varm vannet, rør deigen sammen. Heves i 10 minutter. Del deigen i emner og trill boller som trykkes flate. Brødene etterheves i ca. 30 min. Stekes ved 250 grader i 8-10 min.

Hamburgerbrød

(6-8stk)

5dl Toro glutenfri brød og kakemiks
½  pk gjær
2 ¾ dl vann eller rismelk
4ss olje
½ ts salt
2ss sesam frø
1ss fiberhusk
1ss rismel
½ ts bakepulver

Løs opp gjæren og fiberhusken i væsken (37ºC) og tilsett de andre ingrediensene og bland godt i en kjøkkenmaskin. Dekk bollen med plast, og la den heve på et lunt sted i ca 30 min. Rør om og form hamburgerbrødene litt store og flate. La dem etterheve i 15 min. Prikk med gaffel og pensle med vann. Strø med sesam frø. Stekes i 225ºC i ca 8 min.

Lomper

1 pakke potetmos (Mills uten melk)
3 dl kaldt vann
litt salt
La vannet trekke inn i potetmospulveret
1 ½ dl glutenfritt mel knas inn.

Lag en ”pølse” og del den i 10. Kjevles ut og stekes i tørr stekepanne, takke eller pannekakejern.
Ps: egner seg ikke til frysing – er best ferske.

Lompene holder et par dager hvis de oppbevares i en tett boks og i romtemperatur.

Pizzabunn med Jyttemel 2

Brukes til grunnoppskrift til rundstykker, horn og annen lys gjærbakst.

5dl vann 37ºC
2ss fiberhusk
6ts olje
ca 6dl glutenfritt mel (eks lys semper)
2dl Jyttemel
1ts salt
50g tørrgjær (1pk)

Bland fiberhusk og gjær i vannet og la det stå i minst 10 minutter.
Tilsett resten av ingrediensene og elt godt. Dekk til bollen. Heves til dobbel størrelse. Kjevles ut dersom deigen brukes til pizzabunn. Når man ikke kan spise ost er det lurt å lage pizzahorn med div. typer fyll. Pensles med matolje. Dryss på f. eks salt og oregano el. lign.
Alternativ: Formes som rundstykker eller horn osv. Pensles med olje eller egg. Dryss på f. eks sesamfrø, solsikkefrø eller valmuefrø.

Pinnebrød

½ ts tørrgjær
2 krm salt
2 ss olje
1ss pofiber
5-5 ½ dl glutenfri melmix

Løs tørrgjæren i vannet eller rismelken. Tilsett øvrige ingredienser men spar litt mel. Elt deigen godt i 2-3 minutter. La heve kjølig til du skal ut. Ta litt av deigen opp på melet hånd og trill en pølse som siden skal trilles rundt en pinne eller en pølse. Stekes over glør.

Potetvafler

175g moste poteter
50ml rismelk eller annen melkefri melk (varm)
6ts  glutenfri melmix
2 ss olje
2 egg (vispet)
¼ ts salt

Bland poteter, “melk”, mel og olje sammen til en glatt røre
Tilsett salt i de vispede eggene og rør så inn i potetblandingen
Stekes i vaffeljernet i ca 5min, til vaffelen har er lys brun.

Kostholdsendringer

Kan hjelpe ved: 

ADHD
Aggresjon
Asperger
Autisme

Depresjon
Diabetes
Dysleksi
Epilepsi
Konsentrasjonsvansker
Magetrøbbel
Multippel Sklerose
Muskelsmerter
Opioide peptider
Parkinson
Psoriasis
Schizofreni
Sengevæting
Stoffskifteproblemer
Utslett

 

Listet alfabetisk.


 

Nytt PIF-nytt

PIF-nytt-nr-2-2017-Forside-web-lite 


Alle medlemmene våre får PIF-nytt 4 ganger i året. Mangler du noen utgaver? Bestill dem hos: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Frist for artikler etc til neste
PIF-nytt: 30. jan. 2017!

      2013 © NPIF | Drøbakgate 10b | 0463 OSLO | Tlf: 94 81 86 05 | Org.nr 980.252.256 | Bankgiro 5083.06.02795 | Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.